11 Mayıs 2010 Salı

TÜRKİYE İÇİN TRABZON








Bu Pazar akşamı, Kadıköyde,Fenerbahçe - Trabzonspor futbol maçı oynanacak. Sezonun son maçı. Fenerbahçenin 72 puanı var ve ligde hali hazırda lider. İkinci Bursasporun ise 71 puanı mevcut. Son maçlarda ortaya çıkacak skorlar ile 2010 yılı Türk Futbol Liginin şampiyonu ilan edilecek.


Şu gün itibari ile, 11 Mayıs, Fenerbahçenin şampiyonluk ihtimalinin yüksek olduğunu görebilmek için yüksek bir IQ gerekmiyor. Ancak bu durumun ortaya çıkaracağı sonuçlar için biraz görüş ve birazda vicdan gerekiyor. Şöyle ki..


İyi / aydınlık taraftan başlayalım. Trabzonspor.


Anadoluda karadenizin kıyısında bir şehir takımı. Hiç bir zaman çok parası olmadı. Hiç bir zaman çok büyük yıldız oyuncuları olmadı. Hele İstanbulun 3 büyüğü denen takımlarla kıyaslanabilecek bir siyasi desteği hiç olmadı. Olmayacak. Bununla birlikte, diğer takımların bulaştığı her türlü şaibe ve kirli ilişkilerle uzaktan yakından alakası yok. Türkiyede şampiyon olmuş, üç büyük takım dışında, tek anadolu takımı. Hemde bunu 6 defa başarmış.


Karadeniz insanının sert, hırçın, dediği dedik, mert, doğrucu tavrını bu futbol takımında görmek benim açımdan bir renk. Bunun yanında isyankar bir tavırda her daim takım ruhunda mevcut.


Diğer tarafta ise Fenerbahçe. Değim yerinde ise Türkiye futbolunun en kaşar takımı. En büyük paraların harcandığı, en büyük transferlerin yapıldığı, en çok seyirci sayısına ulaşmış bir yapı bir organizasyon. Sadece 1 futbolcusunun ,Daniel Guiza, bonservisinin 15 milyon Euro olduğunu belirtirsem nasıl bir şeyden bahsettiğimizi daha iyi anlarız.


Türkiye. 1071 de ilk atalarımızın gelip yerleştiği bu topraklarda kurabildiğimiz son örgütlü millet yapılanması. İşlerin iyi gitmediği ortada. 1918 deki büyük iflasdan sonra yeniden yapılanmanın bir türlü yerli yerine oturtulamaması en büyük sorun. Bunun böyle olmasını isteyen ve bu durumdan menfaat sağlayan çevrelerin ülkenin gidişatında en büyük söz hakkına sahip olması ise ana problem. Hem büyük bir yoksulluk, geri kalmış bir zihniyet hemde var olan az sayıdaki imkanların haramzadeler tarafından büyük bir iştah ile tüketilmesi.

Kanımca futbol; sadece futbol değildir. Gün olur devran değişir.
Hadi gülümse..
Anadoludan bir şampiyon çıkacak.

09 Mayıs tarihinde yazılmış ama tamamlanmamış bir yazı idi.

Hiç yorum yok: